Gebakken Mosselen

Gebakken Mosselen

Verwijder eventueel vuil

BEREIDING

 

Mosselen bakken

Schrob de mosselen goed schoon onder de koude kraan, Verwijder eventueel vuil .

Breng in een grote pan ongeveer 3 dl water aan de kook. Leg hierin de mosselen en kook tot ze allemaal open zijn. Zo nu en dan de pan met mosselen even ′opschudden′. 

Haal de mosselen uit de schelpen. Gooi de mosselen en de schelpen die niet open gegaan zijn weg.

 

Klop in een kommetje de eieren los met wat zout. Doop de mosselen eerst in het losgeklopte ei en wentel ze vervolgens door de bloem. Zorg ervoor dat de mosselen niet te nat zijn, anders gaan ze erg spetteren bij het bakken.

 

Gekookte mosselen bakken - Verhit de olie in een stevige koekepan, tot de olie erg heet is. Bak hierin (in 2-3 minuten) de mosselen goudbruin. Doe dit in etappes als de pan niet groot genoeg is. Laat de mosselen uitdruipen op wat keukenpapier.

Garneer de gebakken mosselen met schijfjes citroen. Serveer de mosselen warm


 

Ingredienten

2 personen

  • 40 mosselen
  • 2 eieren
  • een snufje zout
  • 100 g bloem
  • 2 dl olijfolie
  • slabladeren
  • schijfjes citroen
Bron: www.smulweb.nlprintPrint dit recept
Webdesign by Lawless & Lotski | Pictures by Suzan fotografie